За фондацията

Фондация „Тереза Зиковска“ подкрепя дейността на едноименната галерия, създадена с цел да функционира като изложбен салон и културен център, в който се реализират дейности с културна и социална насоченост в различни сфери на изкуството. Фондацията се стреми да привлича в инициативите си деца и хора с увреждания и в риск, които чрез средствата на изкуството да намерят възможност за изява.

Изложбена дейност

Представяне на автори от България и чужбина в индивидуални и колективни изложби; представяне на съвременни тенденции във визуалните изкуства; запознаване с творчеството на утвърдени и млади автори, включително ученици и деца, участващи в провежданите в галерията школи и творчески ателиета.

Неформално образование:

Организиране на курсове, школи и творчески ателиета в областта на различни изкуства и чужди езици за деца и възрастни. Заниманията се провеждат в артистична обстановка и неформална атмосфера. 
- изобразително изкуство :  занимания провеждани от Тереза Зиковска
- литература и изобразително изкуство – „Думи в цвят и цветове в думи“ – провеждани от Елена Владова и Тереза Зиковска
- музика – оперната певица Станислава Марчева води музикално ателие, Ани Фурнаджиева (концерт-майстор на Варненската опера) провежда занимания по цигулка и Димитър Фурнаджиев (пианист във Варненска опера) – уроци по пиано.
През лятото на 2018 г. своя първи уъркшоп по бийт бокс във Варна направи Адриана Николова – Печенката.
През месец август 2019 Мария Илиева ще води уършоп.

Филмови прожекции

Галерия „Тереза Зиковска“ функционира като камерен салон за прожекции на филмови класики и нови европейски заглавия, на млади български автори, които работят в областта на киното.

Концертна и театрална дейност

Фондация „Тереза Зиковска“ подкрепя артисти в областта на музиката и сценичните изкуства, които представят свои проекти в салона. През месец Юли и Август артистичния тандем Филип Миланов и Валери Миленков (балет АРАБЕСК) поставиха своя авторски спектакъл “Inside collapse”, който беше създаден специално за пространството на галерията.
На 18 декември 2018 г. актрисата и поетеса Даниела Викторова представи своята стихосбирка „Писма без подател”.

Фондация „Тереза Зиковска” стартира с Благотворителен Коледен Базар набирането на средства за осъществяване на своя социално-културен проект.