За нас

По света има места, наситени с духовност, едно от тези места е Галерия „Тереза Зиковска“.

Какво по-съкровенно преживяване от това да дадеш живот. Влагаш част от себе си, мечтите и усещането си за красота.

Всичко това е успяла да претвори художничката Тереза Зиковска в създадената от нея едноименна галерия.

Своя път, като част от културния живот на Варна, галерията стартира през 2011 година в най-старата част на града – гръцката махала, за да го продължи в сърцето на Варна, на малката, но оживена улица „Воден“, носеща духа на града.
Тереза е успяла да претвори своите идеи за  гостоприемен дом, в който среща са си уговорили изкуствата.

Пространството, открито официално през февруари 2018 г., е разположено на над 100 квадратни метра разгърната площ, на две нива. Първото на нивото на улицата е просторно и светло помещение с минималистичен дизайн.  Долния етаж предлага по-интимна обстановка с еклектичен интериор, съчетаващ  модерни архитектурни и пространствени решения, с част от  крепостната стена на  древния град, сакрално място, обособено като параклис, носещо колорита и  духа на антична Одеса . Галерията е подходяща за организиране на различни културни събития за по-камерна публика.

Галерия „Тереза Зиковска“ функционира като изложбен салон, в който се представят съвременни български и чужди визуални артисти, работещи в различни сфери на изкуството. В галерията се организират концерти, танцови и театрални представления, кино прожекции, литературни събития. Галерията е и място за срещи с деца и младежи – провеждат се уроци по рисуване, живопис, скулптура, творчески ателиета- „Слънчеви зайчета откриват нови светове”, „Нарисувай си картина” – за личности, които искат да продължат своето усъвършенстване в изкуството и литературно-артистични ателиета под мотото „Думи в цвят и цветове в думи“, които съчетават литература и изобразително изкуство. Провеждат се специализирани майсторски класове за професионалисти.

В уюта на залите, обградени от живопис, под звуците на тихата музика, звучаща в Галерия „Тереза Зиковска“ , може да откриете своето място за организиране на лични и професионални събития.

Галерията разполага с професионално осветление, озвучаване и мултимедии. Екип, който ще се погрижи за вашия специален повод.